ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
Έκθεση 'Δαντέλες βενίς. Η Εξέλιξη της Παράδοσης'

Μια ανεπανάληπτη έκθεση παρουσιάζουν ο Δήμος Αθηένου και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου, προβάλλοντας την κεντητική τέχνη και συγκεκριμένα τις ‘Δαντέλες βενίς’, καμωμένες με αγάπη και μαεστρία από τις κεντήτριες της Αθηένου.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2020

 

 


Συνέντευξη Δημάρχου Αθηένου κ. Κυριάκου Καρεκλά για την έκθεση 'Δαντέλες βενίς. Η Εξέλιξη της Παράδοσης'

Παρουσίαση με θέμα: ‘Το αρχείο ενός σπουδαίου αγιογράφου’

Το αρχείο του μοναχού Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη είναι το αποκύημα της πολύχρονης έρευνας και μελέτης της βυζαντινής ορθόδοξης αγιογραφίας. Ο ασίγαστος ζήλος του για να εργαστεί και να δημιουργήσει τέχνη, τον οδήγησε να ταξιδέψει σε τόπους όπου η βυζαντινή αγιογραφία άκμαζε. Επισκέφθηκε σημαντικά κέντρα ζωγραφικής του βυζαντινού κόσμου, φωτογραφίζοντας τοιχογραφίες και φορητές εικόνες. Με αφόρμηση το ετήσιο μνημόσυνό του, σας προσκαλούμε στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου για να τον γνωρίσουμε όχι μόνο ως αγιογράφο, αλλά και ως ερευνητή της βυζαντινής αγιογραφικής παράδοσης.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

10:00 – 11:00 π.μ.

 Συμμετοχή δωρεάν.

Για κρατήσεις επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 24524002
(Δευτέρα – Πέμπτη 8:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.).

Εργαστήρια στο Μουσείο για παιδιά 6 – 12 ετών

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 - Μία κούζα με πολλές όψεις

Η καινούρια χρονιά πλησιάζει και τα έθιμα που τη συνοδεύουν είναι πολλά. Ποιος τα γνωρίζει; Τι θυμόμαστε; Τι μας έχουν διηγηθεί; Μαθαίνουμε για το έθιμο και τη χρήση της κούζας και διακοσμούμε τις δικές μας με μοτίβα σε χαρτί.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019 - Κοκοροκεντήματα

Το συνταίριασμα των παραμυθιών «Η κλωστή της Υπομονής» της Σάντης Αντωνίου και «Ο συναχωμένος κόκορας» του Ευγένιου Τριβιζά ενώνει δύο διαφορετικούς κόσμους με σημείο συνάντησης την Αθηένου. Κατασκευάζουμε ήρωες κουκλοθεάτρου και φτιάχνουμε τη δική μας ιστορία.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 - Φως, χρώμα, έμπνευση

Ο ήρωας Φύρδης Μίγδης του Ευγένιου Τριβιζά θα μας ταξιδέψει στον θαυμαστό κόσμο της φωτογραφίας. Γνωρίζουμε λαμπερά χρώματα, φανταστικές εικόνες και αστεία γεγονότα. Υιοθετούμε θεατρικούς ρόλους και φτιάχνουμε πολύχρωμα ημερολόγια για τη νέα χρονιά.

Ώρες 10:00 π.μ. – 12:00 μ. Δικαίωμα συμμετοχής για κάθε εργαστήρι: 2 ευρώ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης και δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 24524002.

Η κλωστή της υπομονής

‘Η Κλωστή της Υπομονής’ ταξιδεύει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στο Nicosia Book Fest, στο Περίπτερο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου – Πάρκο Ακρόπολης, στις 11:30 π.μ. – 12:30 μ.μ.

Η συγγραφέας του βιβλίου Σάντη Αντωνίου θα είναι εκεί, για να μοιραστείτε μαζί λίγα λόγια για κλωστές, όνειρα, ταξίδια και την αξία της ΥΠΟΜΟΝΗΣ!


"Αναστασία", "δυο λευκά περιστέρια" και μια κλωστή...

Τελευταίες σχολικές επισκέψεις για το έτος 2018 - 2019. Χιλιάδες παιδιά και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν και φέτος στις δράσεις του Μουσείου με οδηγό την "Αναστασία", "δυο λευκά περιστέρια" και μια κλωστή... "Η κλωστή της Υπομονής".

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα – Παρασκευή 8:00π.μ. – 3:00μ.μ.
  • Σάββατο – Κυριακή κατόπιν έγκαιρης ειδοποίησης
  • Κλειστά: Δημόσιες Αργίες
  • Είσοδος: 2 ευρώ
  • Μειωμένο εισιτήριο: 1 ευρώ
  • Παιδιά Δωρεάν

Όλοι οι χώροι του Μουσείου είναι προσβάσιμοι σε άτομα με ειδικές ικανότητες.

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Trip Facebook YouTube Channel Google Maps