ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

Το όνειρο των Αθηενιτών ήταν η δημιουργία ενός Δημοτικού Μουσείου, το οποίο θα παρουσίαζε τις χιλιάδες αρχαιότητες, που σήμερα κοσμούν κυρίως Μουσεία του εξωτερικού.

Το όνειρο δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά η Συλλογή που δημιουργήθηκε παρουσιάζει κοινά και μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα, που μαρτυρούν τον καθημερινό τρόπο ζωής, τα ήθη και τη λατρεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Αθηένου, από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού (1600 – 1050 π.Χ.) μέχρι την Ελληνιστική Περίοδο (310 – 30 π.Χ.).

Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 
 

ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ο μακαριστός μοναχός Καλλίνικος Σταυροβουνιώτης επαναλάμβανε ότι, όταν η Αθηένου αποκτήσει ένα αξιόλογο Μουσείο, θα δωρίσει μία συλλογή με τις εικόνες του. Έτσι και έγινε και στις 3 Ιουλίου 2009 ήταν παρών στα εγκαίνια του Μουσείου, παρουσιάζοντας ο ίδιος τη Συλλογή Εκκλησιαστικής Τέχνης.

Διαβάστε περισσότερα...

 

 

 

 

 
 

ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ

Η δημιουργία της Εθνογραφικής Συλλογής πραγματοποιήθηκε με σκοπό να παρουσιάσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αθηένου: την παράδοση στην παρασκευή του αθηενίτικου ψωμιού και των γαλακτοκομικών προϊόντων, στην κατασκευή των δαντελών «βενίς» ή «πιττωτών» και της αθηενίτικης ολόπλουμης δαντέλας, με τοπική ονομασία «αθηενίτικο πλουμί», καθώς και άλλες όψεις της ζωής του τόπου κατά τον 20ό αιώνα.

Διαβάστε Περισσότερα...

 

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα – Παρασκευή 8:00π.μ. – 3:00μ.μ.
  • Σάββατο – Κυριακή κατόπιν έγκαιρης ειδοποίησης
  • Κλειστά: Δημόσιες Αργίες
  • Είσοδος: 2 ευρώ
  • Μειωμένο εισιτήριο: 1 ευρώ
  • Παιδιά Δωρεάν

Όλοι οι χώροι του Μουσείου είναι προσβάσιμοι σε άτομα με ειδικές ικανότητες.

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Trip Facebook YouTube Channel Google Maps