Αρχική Σελίδα
Περιοδικές Εκθέσεις

Έκθεση Ζωγραφικής Ελένης Ποιητή με θέμα «Σεργιάνι στον κόσμο των χρωμάτων» 15 Οκτωβρίου – 15 Νοεμβρίου 2016


Έκθεση: Εφτά Ιστορίες. Δαντέλες και Σύγχρονη Τέχνη


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη δημιουργία της Έκθεσης «Με το βελόνι και την κλωστή. Επτά αφηγήσεις - επτά έργα τέχνης».


Αναδρομική Έκθεση Φωτογραφίας
6 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αναδρομική Έκθεση Φωτογραφίας 25 χρόνων ανασκαφών στον Αρχαιολογικό Χώρο Μάλλουρα από την Αρχαιολογική Αποστολή Αθηένου, με επικεφαλής τον Δρ. Μιχάλη Τουμάζου.


Έκθεση Έργων Τέχνης
24 Μαΐου – 30 Σεπτεμβρίου 2015

Έκθεση Έργων Τέχνης Μαθητών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων Αθηένου, εμπνευσμένα από τις αρχαιότητες του Μουσείου.


Έκθεση Κεντημάτων

24 Οκτωβρίου – 31 Δεκεμβρίου 2014

Το Μουσείο φιλοξενεί την Έκθεση Κεντημάτων από τη συλλογή του Σωτήρη Σ. Μεστάνα. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρέσβης της Ιταλίας κ. Guidο Cerboni, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στις 7:00 μ.μ. Παράλληλα θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Γρηγόρη Μεστάνα με τίτλο «Κληροδοτήματα Κεντημάτων» και το Αθηενίτικο Κέντημα από την ομάδα κεντητριών του Κωνσταντινελένειου Κέντρου Ενηλίκων.


Η εκπαίδευση στο Δημοτικό Σχολείο από το χθες στο σήμερα...

15 Μαΐου – 16 Ιουνίου 2014

Στα πλαίσια των εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο και το Δημοτικό Σχολείο Αθηένου Κ.Α΄ σάς προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Η εκπαίδευση στο Δημοτικό Σχολείο από το χθες στο σήμερα...», την Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 και ώρα 10:00π.μ.
Τέλεση εγκαινίων από την Α΄ Λειτουργό Εκπαίδευσης Επαρχιακού Γραφείου Παιδείας Λάρνακας – Αμμοχώστου, κ. Άννα Βιολάρη.


Έκθεση Γελοιογραφίας με θέμα «Κυπριακές Παροιμίες»
8 – 30 Απριλίου 2014

Ο Δήμος Αθηένου και το Δημοτικό Σχολείο Αθηένου Κ.Β΄ παρουσιάζουν την Έκθεση Γελοιογραφίας με θέμα «Κυπριακές Παροιμίες». Τα παιδιά των Στ΄ τάξεων του σχολείου, στα πλαίσια του μαθήματος της τέχνης, δημιούργησαν γελοιογραφίες που αντικατοπτρίζουν τη σοφία του λαού, εμπνευσμένες από τις κυπριακές παροιμίες. 


Έκθεση Ζωγραφικής μαθητών Εργαστηρίου Τέχνης Ispirazione
21 Σεπτεμβρίου 2013

Με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου Αγίου της Αθηένου, Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά, το Μουσείο και το Εργαστήρι Τέχνης Ispirazione σας προσκαλούν σε εγκαίνια έκθεσης στις 9:00μ.μ. – 10:30μ.μ.


Ομαδική Έκθεση Επιμορφωτικών Αθηένου
11 – 18 Ιουνίου 2013

Οι μαθητές των Επιμορφωτικών Ζωγραφικής, Αγιογραφίας και Μαγειρικής παρουσιάζουν τα έργα τους στην Ομαδική Έκθεση Επιμορφωτικών την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013, στις 8:00 μ.μ.


Έκθεση Παιδικών Έργων Τέχνης
18 Μαΐου – 30 Αυγούστου 2013

Το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων συμμετέχει και φέτος στους εορτασμούς με θέμα την εξίσωση Μουσεία (μνήμη + δημιουργικότητα = κοινωνική αλλαγή).

Προσκαλείστε στην Έκθεση Παιδικών Έργων Τέχνης το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 στις 5:00 – 7:00μ.μ.

Τα έργα των παιδιών και το θέατρο του προγράμματος «Ο Αλευρόμυλος και το Αθηενίτικο Ψωμί» δημιουργήθηκαν από τα παιδιά που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου κατά τις διακοπές του Πάσχα.


Έκθεση Ζωγραφικής Άντρης Ζαννεττή
3 – 17 Αυγούστου 2012

Η ερασιτέχνης ζωγράφος κ. Άντρη Ζαννεττή παρουσιάζει την πρώτη προσωπική έκθεση ζωγραφικής φιλανθρωπικού χαρακτήρα.


Έκθεση Έργων Τέχνης Μαθητών Επιμορφωτικών Ζωγραφικής Αθηένου
18 – 25 Μαΐου 2012

Επί τη ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου και τα Επιμορφωτικά Ζωγραφικής Αθηένου σας προσκαλούν στην Έκθεση Έργων Τέχνης Μαθητών Επιμορφωτικών Ζωγραφικής Αθηένου, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, ώρα 7:30 μ.μ.

Τα εγκαίνια τελεί ο Διευθυντής των Επιμορφωτικών Κέντρων Λάρνακας και Αμμοχώστου κ. Παναγιώτης Σταυρινός.


Ζωγραφίζοντας την Άνοιξη
10 – 14 Μαΐου 2012

Τα παιδιά του Δημόσιου και Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Αθηένου με την καθοδήγηση των δασκάλων τους «Ζωγραφίζουν την Άνοιξη» και παρουσιάζουν μια ποικιλόχρωμη ελπιδοφόρα έκθεση στο Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου.

Τα εγκαίνια τελεί ο δήμαρχος Αθηένου, κ. Δημήτρης Παπαπέτρου την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012, στις 9:00 π.μ. Χαιρετισμό απευθύνει Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Αντουανέττα Κατσιολούδη. Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα παρουσιάζεται από τα παιδιά των προδημοτικών τάξεων.


Ταξίδι στη Βυζαντινή Τέχνη
23 Φεβρουαρίου – 27 Απριλίου 2012

Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου σε συνεργασία με το Βυζαντινό Μουσείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης Ταξίδι στη Βυζαντινή Τέχνη, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:00 μ.μ.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα μαθητών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Βυζαντινό Μουσείο κατά τις σχολικές χρονιές 2010–11 και 2011–12 και έργα από το Αρχείο – Μουσείο Παιδικής Τέχνης Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους.


Ομαδική Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού
εις μνήμην μοναχού Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη και Άλκη Κεπόλα
1η Δεκεμβρίου 2011 – 24 Ιανουαρίου 2012

Εις μνήμην των μοναχού Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη και Άλκη Κεπόλα, οι οποίοι υπηρέτησαν τη βυζαντινή τέχνη με αγάπη και αφοσίωση, το Μουσείο οργανώνει Ομαδική Έκθεση, στην οποία συμμετέχουν με βυζαντινά έργα δεκαεπτά αγιογράφοι και ψηφοθέτες. Τα εγκαίνια τελεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2011, στις 7:00 μ.μ.


Έκθεση Φωτογραφίας Ταξίδι στην Κένυα
3 - 19 Νοεμβρίου 2011

Το ταξίδι στην Κένυα ομάδας εθελοντών από την Αθηένου όπου πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο 2011, παρουσιάζεται στην ομώνυμη Έκθεση Φωτογραφίας. Η ομάδα προσκαλεί το κοινό να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα βιώματα που απέκτησαν ζώντας δύο εβδομάδες με τη φυλή Μασάι και παράλληλα να παρουσιάσουν τον τρόπο αξιοποίησης των χρημάτων, τροφίμων, ρουχισμού, φαρμάκων και πολλών άλλων αγαθών, τα οποία οι Αθηενίτες πρόσφεραν με την καρδιά τους. Η Έκθεση περιλαμβάνει ποικιλία εικόνων, οι οποίες αγγίζουν τις ψυχές μικρών και μεγάλων, εκφράζοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ από τις καρδιές των μικρών παιδιών και του πατρός Τίτο.
Έναρξη Έκθεσης Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, ώρα 7:30 μ.μ.


Έκθεση Ζωγραφικής μαθητών Εργαστηρίου Τέχνης Ispirazione
22 Σεπτεμβρίου 2011

Με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου Αγίου της Αθηένου, Αγίου Ιερομάρτυρος Φωκά, το Μουσείο συμμετέχει στους πανηγυρικούς εορτασμούς και σας προσκαλεί σε μια νυχτερινή έξοδο, για τα εγκαίνια της έκθεσης του Εργαστηρίου Τέχνης Ispirazione, στις 9:00 μ.μ.Έκθεση Ζωγραφικής Αντρούλλας Έλληνα
9 Σεπτεμβρίου 2011

Η ερασιτέχνης ζωγράφος κ. Αντρούλλα Έλληνα στήνει με αγάπη τα έργα της στους χώρους του Μουσείου, δημιουργώντας Έκθεση Ζωγραφικής φιλανθρωπικού χαρακτήρα.


Εκεί που το Παρόν Συναντά το Παρελθόν
18 Μαΐου – 25 Ιουνίου 2011

Το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, Μουσείο και Μνήμη, αποτέλεσε αφετηρία για την Έκθεση Εκεί που το Παρόν Συναντά το Παρελθόν. Τα εκθέματα μαρτυρούν πώς τα μουσειακά αντικείμενα αποτελούν πηγή έμπνευσης για τα παιδιά, όταν ταυτόχρονα αποτελούν πηγή αφύπνισης της μνήμης για τους μεγαλύτερους.


Παγκύπρια Καλλιτεχνική Έκθεση Κεραμικής
9 – 31 Ιουλίου 2010

Λάρνακα, Λεμεσός, Λευκωσία: τρεις σταθμοί από τους οποίους συλλέγονται κεραμικά έργα τέχνης, ταξιδεύουν και στήνονται στο χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου, για να τύχουν το θαυμασμό εκατοντάδων επισκεπτών. Η έκθεση αυτή συνοδεύει το Φεστιβάλ Κεραμικής, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Αθηένου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο Κύπρου «Ανατροπή». Τα εγκαίνια της έκθεσης τελεί η κα Έλση Χριστόφια, σύζυγος του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Έκθεση Ζωγραφικής και Ψηφιδωτού
27 Μαΐου – 3 Ιουνίου 2010

Ο καλλιτέχνης κ. Κώστας Κωνσταντίνου Μαύρου μαζί με τις μαθήτριες και τους μαθητές του Επιμορφωτικού Κέντρου Ζωγραφικής – Ψηφιδωτού παρουσιάζουν τα έργα τους. Τα εγκαίνια της έκθεσης τελεί ο Διευθυντής των Επιμορφωτικών Κέντρων Λάρνακας κ. Παναγιώτης Σταυρινός.


Ζωγραφίζω για τους Πολιτισμούς του Κόσμου
16 – 26 Μαΐου 2010

Στα πλαίσια των εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων – 18 Μαΐου, το Μουσείο οργανώνει έκθεση με έργα τέχνης παιδιών ηλικίας πέντε έως δεκατριών ετών, τα οποία λαμβάνουν μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις. περισσότερα>>


Έκθεση Έργων Τέχνης Αθηενιτών Καλλιτεχνών
10 – 24 Ιουλίου 2009

Με επιτυχία στέφεται η πρώτη περιοδική Έκθεση Έργων Τέχνης Αθηενιτών Καλλιτεχνών στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου. Ζωγραφικοί πίνακες, έργα τέχνης ψηφιδωτού, αγιογραφίας και κεραμικής, φιλοτεχνημένα από επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες κάθε ηλικίας λαμβάνουν χώρα. Τα εγκαίνια τελεί ο Έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αντρέας Δημητρίου.

Footer
Designed & Developed by NETinfo Services Ltd.
No images, text or other material whatsoever from this website may be copied, published, re-produced or otherwise used without the written permission of NETinfo Services Ltd.